Nisipurile de Aur, Bulgaria. Muzica cu John Martyn.

John Martyn 1968
John Martyn 1968

Nisipurile de Aur nu-s de aur… in general NU-S!

Asa suna vederea audio de la misteriosul meu prieten calator din Transilvania. Ascultati azi ce a gasit la sud de Vama Veche.

Text: o ‘vedere audio’ de la Nisipurile de Aur, Bulgaria.

Muzica: John Martyn – Solid Air (album Solid Air, 1973; artistul a murit la inceputul anului asta).

Durata: 8’13” cu tot cu muzica

** **

Download the mp3:

2009 07 27 CIS Bulgaria JohnMartyn

Asculta acum:

CONTINUAREA e aici.

EPISODUL PRECEDENT (vacanta a inceput in Grecia) e aici.

John Martyn on MySpace (fan page).

4 Comments

Leave a Comment

 1. Ca sa fiu eu de partea alora criticati, am citit in Academia Catavencu despre “rockerul primar” 🙂 Interesant om 🙂
  Pacat ca la Constanta e un primar nazzi si nu unul heavy metal, poate erau mai multi rockeri pe plaja 🙂

  • La cehi a fost presedinte un fan Frank Zappa, si cumva cred ca se vede asta. Pe de alta parte, un fost sef al meu (Jack) fusese la Woodstock, si nu isi aducea aminte mai nimic (“scena se vedea in departare”). Dar omul, la lunch-ul cu angajatii in fiecare vineri, nu pierdea prilejul sa ne explice ca Stevie Nicks is hot! De leaderi din astia avem nevoie, care – vorba lu’ Obama, cind l-au intrebat daca a tras in piept – “I thought that was the point”

 2. La Nisipurile de Aur, politia, impreuna cu mafia parcarilor, a pus la punct un sistem foarte eficient de extorcare a oamenilor de buna credinta, in special a romanilor, aflati in numar mare acolo.

  Asa se face ca, aproape toate masinile (noua din zece) ridicate de compania care se ocupa de parcari la Nisipurile de Aur, sunt cu numere romanesti. Asta pentru ca romanii platesc oricat si tac. Masinile sunt depozitate la intrarea in statiune, intr-un spatiu prevazut cu bariere numit Riviera, dupa numele hotelului aflat in apropiere.

  Sistemul este foarte simplu: parcarile de la Nisipurile de Aur sunt prevazute cu litera P, ca peste tot in lume. Numai ca, tipic bulgaresc, sub aceasta litera este scris ceva in bulgareste, cu litere minuscule. Evident, romanii care nu stiu bulgara, nu pot citi ca de fapt acolo scrie ca parcarea este permisa “numai cu acordul hotelului” (sic!).

  Asta inseamna, dupa mintea bulgarului, ca sunteti parcat ilegal daca nu aveti “aprobarea” hotelului, chiar daca ati pus masina intr-un loc prevazut cu placuta P de la parcare.

  Acest lucru le da dreptul mafiotilor de la parcare sa va ridice masina pe motiv ca nu aveti “aprobarea” hotelului. Acest tertip nu-i impiedica, insa, sa ridice si masinile cu aprobare de la hotel pentru ca in final, voi romanii, nu prea aveti ce face chiar daca sunteti furati pe fata. Platiti ca sa va recuperate masina. Oricum nu prea aveti cu cine sa va intelegeti pentru ca nici mafiotii de la parcare, nici politia nu stiu sau nu vor sa vorbeasca alta limba inafara de bulgara.

  In acest sistem de extorcare este bagata pana in gat si politia locala, care vede afacerea parcarilor ca pe una proprie, asa ca nu va faceti decat si mai mult rau daca depuneti plangere la politie. S-ar putea intoarce impotriva voastra.

  mai mult pe badpolitics.ro

 3. hello!,I like your writing so so much! share we keep up a correspondence extra about your article on AOL? I require a specialist in this area to unravel my problem. Maybe that’s you! Looking forward to look you.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.