Arhivar m-a facut mama

Stiam de proiectul Internet Archive/Archive.org inca de la primii mei pasi pe internet, la sfirsitul anilor ’90 in Baia Mare.

Pe scurt, a inceput ca un muzeu al internetului, pe internet. S-au arhivat pagini de net inca de la inceputurile acestuia.

Apoi a evoluat inspre o biblioteca cu de toate: film, video, text, carti, audio. Chestii din domeniul public dar si contributii ale oamenilor de rind.

Totul gratis, fireste.

Asa ca imi pusesem de multisor o sarcina pe lista: tot ce am de arhivat in casa pentru posteritate trebuie pus pe archive.org

*** ***

Sigur, n-o sa-mi pun pozele de familie, dar inregistrarile audio cu  mama tot le pun. Sa fie acolo pentru fiul meu, cind eu nu voi mai fi. Ca de aia le-am si facut. Sint mai mult decit o istorie de familie, sint ilustrate audio cu viata din Transilvania  in anii 40, Baia Mare in anii 50 si mai departe.

Proiectul asta (archive.org) pare suficient de sigur sa reziste peste generatii – poate vreti sa faceti acelasi lucru.

Uite lista cu ce am sa pun pe archive.org. Citeva sint deja acolo! Daca va intereseaza, fisierele se pot da jos pe calculator si folosi dupa cum va convine.

1 Comment

Leave a Comment

  1. SARUT-MANA, DOAMNA MARIA MOTOC. ATI CITIT BINE SI EU SUNT LUCACEAN NASCUT IN 16 SEPTEMBRIE 1955 IN LUCACESTI.EU SUNT ACEL ARDUSADAN CARE SE LUPTA PT DREPTATE DE PE PASUNEA UNDE PASC VACILE SI UNDE AU ARUNCATE OASE…EU SUNT A LUI IOANU LUI’ IACOB.TATA-L MEU A MAI AVUT 2 FRATI, PE ARDUSADAN GRIGORE SI ARDUSADAN VASILE..EL A FOST PARTAS CU LORINTU TODORII SI AU AVUT MOARA DE PE SOMES SI AU LOCUIT PE TUICANI. EU SUNT UN LUPTATOR INCERCAT, AM PERDUT O BATALIE ”AM CANDIDAT DE PRIMAR LA COMUNA MIRESU MARE” DAR NU SI RAZBOIUL. IMI VOI CONTINUA VISUL PANA LA CAPAT.CUM ATI DORI DUMNEAVOASTRA SA VEDETI COMUNA IN URMATORII 10-15 ANI IN PERSPECTIVA EXPERIENTEI PE CARE ATI ACUMULATO ATATIA ANI. NE-AM BUCURA SA VA ALATURATI CU SFATUIRLE SI CHIAR SA REVENITI IN SAT..ASTEPTAM PROPUNERI, SUGESTII SI STUDUIL UNUI MARKETING PT APLICAREA SI CASTIGAREA ALEGERILOR LA ADRESA ardusadanioan@yahoo.com.si adresa acasa LUCACESTI str PRINCIPALA nr 9.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.