2011 in retrovizor: prietenii mei despre muzica anului trecut

2011 a fost un an exceptional pentru mine in ceea ce priveste muzica. Citeva concerte, vizita la mormintul lui Hendrix dar si citeva seri in cluburi de jazz din Manhattan. Prietenii mei, muzicieni sau nu, explica de ce 2011 nu va fi uitat pentru ei.

Victor Museteanu – actor, om de radio, mentor (Baia Mare)

Georgica, tu stii foarte bine ca eu ascult muzica dupa cum imi spune momentul si starea… Dar ce m-a dat pe spate in anul asta, a fost asa-zisa reunire a Pink Floyd. Nu neaparat ca si sound, cat ca si emotia gestului lui Waters, care il privea pe Gilmour ca pe un zeu. M-a atins pana in strafunduri placerea cu care cantau, din nou, impreuna si altruismul lor… al amandurora… Rar intalnesti asa ceva la artisti, care sunt personificarea egoismului si a orgoliului…

**

Levente Molnar – drummer, la ora actuala Burning Table (Timisoara)

Gilmour…:-)

**

Laci Ernst – drummer (cu trupaHIATUS M), sound artist (Baia Mare)

STING LA BUCURESTI

ALSO WHITESNAKE

AC/DC A FOST TOPUL PT MINE CEL PUTIN

**

Zsolt Szabo – chitarist din Timisoara (coleg de trupa cu Levi Molnar in Burning Table)

Helloo George !!,
Pai au fost cateva concerte memorabile .Herbie Hancock cu Imagine tour, Jeff Beck cu Clapton la Londra , Waters la Budapesta ,Hiromi cu Anthony Jackson si Simon Philips la Garana .. Karma to Burn in Timisoara (stoner rock de te urca pe pereti, am intinerit cu vreo 20 de ani la concertu asta ) http://www.youtube.com/watch?v=Xij8RVoiXVg&feature=related, Tm Stevens cu Lee Sklar ,Jonas Hellborg si Steve Bailey la Frankfurt (4 basisti …wowow), si probabil au mai fost si altele . A ,.. ar mai fi ceva , o trupa din Timisoara , Burning Table s-au infiintat anu trecut , amu pregatesc un album (componenta Levi Molnar ,Nagy Bogy ,Czifrak Stefan , Zsolt Szabo ) imi plac si astia 🙂

**

Daniel-Silvian Petre – vocalist, poet, da poezie la tot cartieru bluementhal.ro (Timisoara si Bucuresti)

2011 a fost anul Tom Waits pentru mine. in rest, schimb interpretul dupa maximum doua piese. la concerte live ma abtin sa ma duc din cauza spectatorilor (voi incerca sa ma abtin si de la ale mele).

**

Joe Gaspar singer, songwriter, basist – actualmente in 2 trupe + cariera solo (Ottawa)

Cine m-o pus in cur (in 2011, nota mea)? Soulive in formula de trei, de-i vezi live mori. In rest Return to Forever IV, Sting cu tarafu din Londra, Robert Plant, Peter Frampton cu revivalu Comes alive. De ascultat am cam bagat la radio, posturi de blues si clasic rock; ce sa faci, asta-i viata.

Va doresc un an muzical bestial, sa iasa rima.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.