Emigrare Canada: scumpa’al dracului factura la curent in Ontario!

… si va fi si mai scumpa pentru inca citeva generatii.

Bucatica asta de informatie e buna pentru viitorii emigranti care sint deja cu un picior in Canada, dar inca nu au hotarit in ce provincie sa mearga.

Din pacate, provincia Ontario (cu capitala la Toronto) a fost guvernata in ultimii 9 ani de niste liberali dornici nevoie mare sa intre in cartea de istorie – au insistat sa transforme Ontario intr-un paradis al energiei “verzi”.

In plus, au intrat si in niste complicatii cu mutarea a doua centrale electrice de linga Toronto undeva la mama dracului, ca sa salveze niste voturi la ultimele alegeri. Daunele totale sint doar estimari inca, fiindca mutarea va dura ceva, dar se merge in instanta (cu cei care trebuiau sa faca fabricile, si care cer daune) – sumele vehiculate bat binisor miliardul de dolari. Miliard care – in cea mai mare masura – urmeaza sa fie platit nu din vistierie, ci prin cresterea tarifelor la electricitate.

Poveste lunga, concluzie scurta: in ultimii ani factura la curent in Ontario s-a dublat, si se va mai dubla in curind. Ontario e in top  la costul electricitatii in America de Nord.

In comparatie, Alberta stie ce face si costurile electrice pentru consumatorul de rind vor creste cu bani marunti in anii imediat urmatori.

**

Ma rog, cititi voi numerele exacte daca vrei sa aprofundati subiectul, dar in concluzie, pentru viitori emigranti cu optiunea de a merge si altundeva decit in Ontario, asta e o chestie de pus in balanta. Viata e scumpa in Ontario si va fi mult mai scumpa din cauza guvernarii catastrofale – in energie, educatie, sanatate etc.

**
Cit despre numarul de emigranti doriti de federalii canadieni in 2013, stagneaza pentru al saptelea an consecutiv. Am scris aici despre asta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.