Auto interviu cu formatia NO GEORGE

Sint membru deplin in formatia NO GEORGE, v-am spus?

Pentru ca inca nu avem bani de-un interviu in Rolling Stone, ne-am luat noi insine unul.

Un selfie in varianta scrisa.

NO GEORGE
NO GEORGE – de la stanga la dreapta, George Motoc si Mihai Zaharia

Membru mass media: Hai serios? Cine este NO GEORGE?

GM (George Motoc):  NO GEORGE este un duo creativ format din Mihai Zaharia si George Motoc, doi baimareni stabiliti la Toronto. Facem muzica!

MZ (Mihai Zaharia): O adunare creativa dupa posibilitati care se poate din cand in cand!

Membru mass media: Faceti muzica? Ce ati facut pina acuma? Ati avut concerte?

GM: Am scos primul single in 2012. Se numeste ORAS ORIENTAL. Scos e un cuvint bun, pentru ca eu purtam cintecul asta in cap de vreo 25 de ani, si ma durea rau. M-am dus la Mihai ca la un dentist, sa mi-l scoata.

MZ:  L-am “operat” pe George la glanda artistica si memorie simultan, dupa ce mi-a spus ca sufera de “oras orientaliensis” din adolescenta si-am extras tumoarea muzicala s-o auda toata adunarea…

Concerte inca n-am prestat pen’ca suntem prea dedati la activitati banale cum ar fi mersul la servici, naveta, etc. – care ne priveaza de timp liber si neuroni relaxati pe teava creativa…

No George: Mihai Zaharia
No George: Mihai Zaharia

Membru mass media: De unde vine numele NO GEORGE?

GM: Vine de undeva. Nu vrem sa te jignim, draga membrule, dar raspunsul la intrebarea asta il tinem pentru un interviu mai cu fatada.

MZ: Din eter… literalmente!

Membru mass media: Din cei doi membri, numai unul e muzician profesionist. Ce iese dintre un amator si un profesionist?

MZ: O varza tehnica cu pretentii de ghiveci artistic! Hranim populatia “fo’ fri” si din pasiune! Cu toata seriozitatea!

GM: Unu e muzician profesionist, celalalt (George, vocalistu) a fost profesionist in muzica la radio. Nivelul vocal ramine la nivel de “am vrut sa pun ideea pe note”, dar ciuliti urechea la ce face Mihai. De la tonuri de chitara, solo-uri tinute bine sub cheie si sub modestia’i caracteristica, pina la funk-ul greu cit o pereche de bile de taur in zi de corida. Cautam vocalisti care sa ne refaca linia vocala, de aia si punem cite un fisier gen “karaoke”. Visez la Oras Oriental cu Joe Gaspar si la “John Dracula” cu Bogy de la Burning Table la voce.

Membru mass media: Va pregatiti de lansarea unui nou single, JOHN DRACULA. Despre ce e vorba?

MZ: Caragialism modern!?

GM: John Dracula, Romglish curat. Eu si Mihai am plecat suficient de tirziu de pe malul Sasarului ca sa nu ne doara violul limbii materne.

Membru mass media: Ati lansat primul single in 2012, al doilea vine in 2014. In ritmul asta o sa aveti de un album prin 2022…

MZ: Noi producem ceva numa’ cand ne doare, nu ne prefacem bolnavi de talent!

GM: Cam asta e diferenta dintre noi si Zappa, purgativu ala de doi bani.

Membru mass media: Oras Oriental a fost un reggae, John Dracula e spre funk – chiar nu aveti limite relativ la genul muzical?

GM: daca iti spun ca urmatoarele doua cintece sint unul metal si celalalt blues, raspunsul e clar. Ce le tine impreuna pe toate e umorul, auto ironia si placerea de a face muzica impreuna.

MZ: Subscriu.

No George: George Motoc
No George: George Motoc

Membru mass media: Si cum ziceti ca va vin ideile? Care e procesul de la idee la produs finit?

GM:  ideile vin intr-un mod foarte precis si bine delimitat geografic. De vreo trei ani lucrez intr-un buncar intr-o zona relativ pustie. La prinz, cu bendeul aprovizionat, ies la o plimbare prin parcul industrial dintre autostrazi. Si cum ma plimb io printre sirme si betoane, incep sa fluier cite-o doina din armata, sau alte voiosenii din astea, ca sa nu ma ia depresia. De aici incepe derapajul din care se nasc idei. Atins de idee, pun mina pe telefon, dau pe Voice Recorder si ma revars. Apoi ii trimit fisierul audio lui Mihai. Dupa ce asculta, se culege de jos (unde o pticat ascultindu-ma) si…incepem.

MZ: Scremetul artistic e unic, vine brusc si trebuie sa te pui pe treaba altfel stai multa vreme si bolesti cu ideea netratata, risti obsesii, ticuri, etc. Pe urma te dai cu autocenzura sa-ti treaca febra si gata, esti pregatit sa dai cu arta-n popor!

Membru mass media: Red Hot Chilli Peppers au zis “never playback” si au facut playback la Super Bowl in 2014. Queen au zis “no synths” pe primele albume si apoi s-au scufundat in ele. Voi ce ziceti?

MZ: Playback-ul a fost inventat de un tovaras cinstit si ca orice idée democratic sanatoasa a fost folosit pentru scopuri

imperialist mincinoase. Adica: se intampla sa-ti vina rau pe scena inainte sa prestezi si-atunci tragi un gat (D-zeu te aiba-n paza Iuliu Merca pe unde-i fi ca mult te-am pomenit!)de horinca sa-ti vina inima la loc si sa te poti lupta cu balaurul corespunzator…da’ curaju’ nu vine cand vrei tu si glaja-i margelata bine, galbina, imbietoare si dupa unu’ mai

vine unu’ ca sa nu-l lase singur, samd pana oiaga-i tulbure la vedere si pe jumatate compromisa. Si ghici ce zice directorul artistic sau seful trupei sau patronul carciumii sau organul raspunzator de buna desfasurare a ostilitatilor?

“Marsh pe scena si sa nu te puna sfantu’ sa nu mimezi corespunzator!?”… Egal chestiunea rusinoasa da’ sanatoasa care te salveaza de la dizgratie: playback! Voala!… Acuma ce-a urmat mai departe stie pana si Mili Vanilie.

Concluzie: Nu te pisa contra vantului daca nu esti Superman!

GM: Doamne feri de SYNTHS! Am folosit iPad-ul lui fi-miu pentru clape si la Oras Oriental, si la John Dracula. Fereasca Sfintu: no synths!!

Membru mass media: o vorba pentru cei ce vor sa traiasca din muzica?

MZ: Sa nu-si lase constiinta si bunul simt penetrate de (prea multe) compromisuri (si artistice)!!!

GM: Cind vrei sa traiesti din muzica, musai sa vinzi la kil. Fii pregatit sa lucrezi la produs, nu la ce-ti trece tie prin cap.

Membru mass media: la final, o vorba despre fericirea de a face muzica?

MZ: E ca mersul la biserica: te spiritualizeaza, te descarca de negativism si te umple de mandrie proletara! Aiho, aiho!

GM: Mihai a descris perfect descarcatu – in ton cu videoclipu nostru de la Oras Oriental. , doar ca am citit “mersul la biserica cu mersul la bicicleta”. La capitolul incarcat, te incarci de copii spirituali (id est cintecele tale) pe care ii cari dupa tine restu vietii. In arunci in lume, ii ingrijesti, ii intrebi de sanatate cind nimanui ii mai pasa. In ultimele clipe de ei iti amintesti, cred.

1 Comment

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.