Eu si batrinul Kirk, in sfirsit la vinatoare in acelasi (Radio) Trib

Imi amintesc clar prima din cele 3-4 intilniri tete-a-tete din viata mea cu Kirk: plecasem din Clujul studentesc pentru una din vizitele mele periodice la Bucale sau Temesvar, in 1990 (sau sa fi fost 1991?). La Bucale, vestile erau excitante! Ca orice s-a intimplat in anu ala dupa revolutie.

Kirk de la radio.
Kirk de la radio.

Prin vederi, telegrame si scrisori, aflasem de la Bucuresti ca vechiul meu prieten baimarean Razvan intrase intr-un radio, si aveau radioul intr-o camaruta deasupra unui amfiteatru in aer liber lasat in paragina, Arenele Romane. E musai sa vin, ca are emisiune de trei ore duminica seara si baga vinilul cu Camel.

Zis si facut. Mers cu nashu la Bucale, baut kilu de palinca incepind din gara (cred ca ultima jumate am golit-o la cofetaria de la Universitate cu Orinoco, un student “de cursa lunga” care-l cunoscusem prin Leu si era “sef de unitate” la cofetarie, si care zicea despre Baia Mare “aveti voi acolo un riu, nu mai stiu cum ii zice, sa pic, sa cad, sa…. sa sar! asta e, Sasar!”).

**

In final am ajuns la Arene, unde Radio XYZ (sa fi fost Fun Radio? UniFun?) functiona in virful amfiteatrului, in camerele cu balcon. Camerele alea dadeau de sus spre arena in care buruienile iesisera printre scaune mai ceva ca la Pompei. Era luna mai, daca nu ma insel, pentru ca Razvan pusese fata de disc cu Camel si am iesit pe balcon in aerul sublim, meditind la cit de misto ar fi un concert Survolaj in locul ala.

Fascinatia serii alea avea sa se traduca in concertul unic Survolaj din mai 1992 , primul care a re-inviat Arenele. Cu un singur afis in tot Bucurestiul, au fost 3000 de oameni care au umplut pina la refuz arenele.

Inainte de Razvan avea show un prieten nou de-al lui, Kirk. Eu asa tin minte, ca acolo l-am cunoscut. Tocmai iesea din show, si a stat un pic cu noi.

Kirk era tot ce poate fi misto despre rockerii din Bucuresti. Stiam rockeri de Bucuresti din armata de la Sibiu din 1987/1988, si din vacantele la Costinesti din 1985 si 1986. Eram fascinat de charisma lor, un adevarat soc cultural.

Asa si cu Kirk.

Am fost fascinat din prima de jovialitatea, prietenia lui deschisa, si la urma urmei de sufletul lui bun.

Au urmat ani de prietenie in care l-am vazut traind visul nostru de a face radio. Eu am facut radio doar citiva anisori, el nu s-a oprit de atunci, din 1990.

Iata-ne acum, la 24 de ani distanta, impreuna pentru prima oara in acelasi radio. Radioul lui, RadioTrib.ro

trib logoMi-a lasat mina libera, si mi-a urat pofta la povesti.

La asa invitatie, zi si tu daca poti sa spui nu.

Mai jos ascultati debutul meu la Radio Trib, noiembrie 2014.

Pina saptamina viitoare, ingropati securea razboiului, si trageti fumuri dulci din pipa pacii!

HOWGH!

** ** **

DOWNLOAD mp3:

2014 11 13 Capu lu Motoc 1 PinkFloyd

Asculta aici toate episoadele din 2014

0 Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.