(2001 – RO) Canada – pamint romanesc

Released
2015

Primele trei cadouri primite in Canada de la prietenii mei romani au fost un microfon, lampa emigrantului si o saltea.

“Canada – pamint romanesc” a fost o emisiune saptaminala de maxim 15 minute, pe care am inceput-o la doua luni dupa ce am aterizat in Canada.

S-a intins pe 69 de editii, incepind din ianuarie 2001 si pina in iunie 2002. Emisiunea a fost difuzata in fiecare weekend la Radio Galaxia in Baia Mare, si gazduita pe unul din putinele website-uri care publicau audio si video la vremea aceea de inceput a internetului.

Emisiunea s-a vrut o reflectie in linie cu cea a olteanului cand a vazut girafa (a zis “asa ceva nu exista”), un moment saptamanal de evadare din truda si chinul primului an de emigratie.

Fiecare editie a fost scrisa si rescrisa pana la ultima virgula (prin urmare nu am improvizat la microfon) si apoi editata pe calculator.

Am avut satisfactia de a mi se spune , de catre emigranti baimareni veniti dupa mine, ca au fost ascultatori fideli ai emisiunii, urmand si ei sa plece la Toronto.

Am oprit emisiunea in iunie 2002, odata cu venirea sotiei mele in Canada. Nici o legatura intre venirea ei si oprirea emisiunii, doar ca… dragostea bate radioul!