Survolaj la Ecopop ’92 – video integral si filmari backstage

Ecopop ’92: 21 aprilie 1992 la Sala Polivalenta din Bucuresti.

Survolaj concertau pentru a treia oara in Bucuresti, dupa debutul din aprilie 1991 (vezi aici integral concertul organizat de Bogdan Teodorescu), si aparitia halucinanta din iunie 1991 la Cociock (pe cimpul din spatele Palatului Copiilor), la rasarit de soare dupa prima noapte de festival, cu Motul Pittis rocaindu-si pletana tot concertul pe scena cu ei.

Catalin Teodoreanu, basistul trupei Survolaj, in aprilie 1992 la Ecopop.
Catalin Teodoreanu, basistul trupei Survolaj, in aprilie 1992 la Ecopop.

Dupa recitalul de la Cociock, Survolajii au plecat in Franta, unde i-au lasat masca pe toti (cum, sinteti din Romania??) si un jurnalist a scris despre ei printre altele ca au un vocalist cu voce de diva si cu sex-appeal-ul lui Roger Daltrey.

In vara lui 1991 am gazduit jumatate de Survolaj (Catalin si Dani) la singurul cort de la ora aia din Vama, al gastii pletoase din Baia Mare. Mai apoi ni s-a alaturat o gasca de secui, si ni s-a aciuat si una de delfini in fiecare dimineata, pe la rasarit. La apus Dani dedica solouri de muzicuta cuiva cu fata spre mare, dupa care scria chestii din astea. Catalin calarea pe calul granicerului secui, rocker de treaba care aparea pe inserate cu o gamela cu resturi de fasole frecata din cazarma vamii. Mergea bine cu scoicile pe care le pescuisem de dimineata si le puneam in jar, si cu vinul alb ieftin.

In toamna 1991 am inceput anul patru de facultate la Cluj, si ca de obicei in octombrie, de ziua mea, a iesit chef cu hippioti in pelerinaj la Motocu’ din toata tara. A venit si Dani, si am vorbit atunci despre ideile Survolajilor pentru primul album.

Am corespondat intens cu Dani in iarna 1991/1992. Avea bunul obicei sa imi trimita poezii care aratau ca si asta . I-am vizitat in Timisoara in ianuarie 1992, iar prin februarie am primit de la parintii mei vestea ca imi pusesera bani de Dacie la CEC. Cu banii aia am platit eu 3 zile pentru Survolaji la studioul Migas Real din Bucuresti, cu nimeni altul decit Adi Ordean la butoane, pentru inregistrarea primului album.

Aveam sa fiu cu ei cele trei zile calde de sfirsit de martie in Bucuresti.

O luna mai tirziu, se intorceau pentru Ecopop.

Inca o luna mai tirziu, aveau sa se intoarca pentru un concert care a devenit cult, acel “concert unic Survolaj” de la Arenele Romane din mai 1992. Arenele zaceau nefolosite de ani buni, si Survolaj le-a readus la viata.

Apoi un nou turneu in Franta.

In septembrie 1992 avea sa apara albumul, iar Survolaj deschidea pentru Ian Gillan la Rock 92, la aceleasi Arene Romane.

Acum insa, ne intoarcem in Bucuresti 1992, aprilie 21.

Bucurestiul inca avea in memorie mineriada din septembrie 1991, iar pe scena lui Ecopop 92 prezentatorul Aurel Gherghel incerca zimbind sa intoarca publicul dinspre “JOS I-LI-ES-CU” inspre SUR-VO-LAJ…

 (primele doua minute sint filmate in intuneric, “nu dereglati televizoarele”)

**

Primite de la Aurel Gherghel, prezentator si organizator:

Afis EcoPop 92 echipa Afis EcoPop 92

1 Comment

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.